Eğitim Anlayışımız | Feyza Çiçek Anaokulu - Pendik Anaokulu

Eğitim Anlayışımız

Okullarımızda uygulanan eğitim programı , çocuğa sunulan ortam , planlı, sistemli,

çocukların yaş ve gelişim özelliklerini destekleyici nitelikte olduğundan sınıflarımızda verilen okul öncesi eğitim çocuklarımızın geleceğine sağlam temeller atmaktadır. Toplumsal ve Ahlaki değerlerin aktarılması, yaşamın ilk yıllarında başlar. Temel bilgi ve beceriler bu dönemde kazanılır. Bu nedenle geleceğin mimarı olan çocuklarımıza verdiğimiz eğitim büyük önem taşımaktadır.

Sınıflarımızda çocuklarımızın bireysel yeteneklerine, ilgi, ihtiyaç ve gelişim düzeylerine uygun hazırlanan programlar aracılığıyla sunulan etkinlikler;

çocuğun grup içine katılmasında, sağlıklı ilişkiler kurmasında, günlük yaşamdaki gerekli kuralları öğrenerek temel alışkanlıklar kazanmasında, kendine ve başkalarına olumlu tavır geliştirmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu etkinliklerde çocuklarımız ayrıca, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma gibi sosyal becerileri de kazanırlar.

Hedefimiz

Hedefimiz, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmektir.

Verdiğimiz eğitim ile; çocuğun cinsel kimliğini kazanarak, benlik kavramını geliştirmesini ve kendini ifade etmesine fırsat verecek ortamlar hazırlayarak öz denetimini geliştirmesini ve kendine güvenli bağımsız bir kişilik kazanmasını desteklemekteyiz.