Psikolog Eşliğinde Eğitim | Feyza Çiçek Anaokulu - Pendik Anaokulu

Psikolog Eşliğinde Eğitim

Psikolojik Danışmanlık, Raporlama, Gözlem ve Testler

Okul öncesi, çocukların birçok alanda hızla geliştiği ve büyük oranda gelişimlerinin tamamlandığı bir dönemdir. Psikologlarımız gün içinde gözlemde bulunarak öğrenciyi daha yakından tanımakta ve davranışlarını teşhis etmektedir. Ayrıca anaokuluna uyum süreci, özbakım, ilkokula hazırlık ve yeteneklerin belirlenmesinde öğretmene ve aileye destek olmaktadır.

Psikolojik Test, Envanter ve Ölçekler

Psikoloğumuz her yaş grubuna testler uygulayıp çocukların psikolojik gelişimleri hakkında ebeveynleri bilgilendirmektedir. Değerlendirmeler sonrasında öğretmenler ve veliler yönlendirilmekte, gerekli müdahaleler için okul ve aile işbirliği sağlanmaktadır. Bu sayede bireysel farklılıkların takibini, önleyici rehberlik hizmetlerini ve aile danışmanlığını etkin bir şekilde tüm şubelerimizde uygulayabilmekteyiz.

Psikolojik Test, Envanter ve Ölçekler

Öğrencilerimizin yaş gruplarına ve özelliklerine göre psikologlarımızın uyguladığı test, envanter ve ölçekler;

AGTE, Conners Anne Baba Derecelendirme Ölçeği, Conners Öğretmen Derecelendirme Ölçeği, Peabody Resim Kelime Testi, Denver II, Bir İnsan Çiz, Bir Aile Çiz, Portage, Gesell Gelişim Figürleri Testi, Frosting Gelişimsel Görsel Algı Testi, Bender Gestatlt, WISC-R Zeka Ölçeği, Metropolitan Okul Olgunluk Testi.